Menu

HISTÒRIA

Tot i que el Club Atlètic Català de Vilassar de Dalt es va fundar el 15 d´abril de 1998 segons els estatuts, la seva història es remonta a anys anteriors, concretament al 1993. Per tant podem dir que hi ha un abans i un després de l´any 1998.

Del 1993 al 1998 es van anar jugant diversos torneigs estiuencs de futbol-7 a Vilassar de Dalt. Aquestes lliguetes van servir per anar completant la plantilla actual del que a dia d´avui és l´Atlètic Català. Al 1995 es va incorporar el Jordi Nicolau, Francesc Nabot, David Itxart, Sergi Tejada i Pol Grau, al 1996 el René Fontán, al 1997 el Daniel Domina, dels quals avui dia només queda el René. Durant aquesta època, on l´equip encara no estava federat es van adoptar diversos noms, sempre en funció del patrocinador.

foto-vieja

Al 1993 l´equip es va dir Estampats Mateu, on es va acabar amb zero punts al casiller. Al 1994 el nom va ser el de Jonson Baylach, aquell any es van conseguir dos empats, un d´ells contra els que més endavant quedaria segon en la classificació final, tot i això l´equip va quedar en darrera posició.

Al 1995 el nom va ser de Canoel Jaqueline, on es van aconseguir tres empats, un d´ells en el darrer partit després de remontar un 3 a 0 advers a mitja part i gràcies al gol-average l´equip va quedar en penúltima posició.

En els anys 1996,1997 i 1998 el nom de l´equip passaria a ser el de Wilfred´s en honor al Alfred Mateu un dels membres importants en els nostres origens. Cal dir que sota aquest nom el equip ha viscut els seus millors èxits abans de federar-se, on es va aconseguir el 1996 la primera victòria cosa q va permetre sortir dels darrers llocs de la classificació.Ja en el 1997 l´equip va assolir la tercera posició de la segona divisió.

En el darrer any abans de fer el pas d´equip a club es va tornar a quedar en tercera posició de la segona divisió després de conseguir la victòria contra els eterns rivals del poble ( els quals tota la vida han jugat a futbol a diferència de nosaltres ) per 4 a 3, cosa que va impedir que ells quedessin campions. Va ser un partit èpic que tots recordarem com el millor del període que va del 1993 al 1998 on hi va haver de tot, expulsions (ells van acabar amb 5 jugadors i nosaltres amb 4 ), alternances al marcador, insults, tanganes i discussió a les grades. Cal dir que alguns dels membres d’aquest equip rival han fundat aquest any (2003) un equip de futbol sala que es fa anomenar Penya Blanc-i-Blava de Vilassar de dalt, amb els quals el nostre sènior “B” ja ha jugat el primer derbi (aquest cop federat) i va guanyar per 8 a 6, on tampoc hi van faltar les emocions, les tanganes, expulsions i alternances al marcador. Aquell darrer any l´equip també va participar en unes 24 hores de futbol sala on es va quedar en la sisena posició amb dues victòries.

La idea de passar d’equip d’estiu a club federat ha sorgit després que el club veí i amic, el Sant Joan de Vilassar, formés un nou club l’any 1997. Per tant amb l’ajut dels consells de l’Oriol Vinyals i el Francesc Xavier Nebot, entre d’altres, va ser clau perquè el nostre club comencés a fer les seves primeres passes. Per això el Sant Joan de Vilassar és considerat per nosaltres com un club agermanat. A títol personal diria i destacaria que d´aquest abans del club Atlètic Català el més important i destacat va ser el nom de Wilfred´s, nom amb que se´ns coneix al poble i del qual tots ens sentim orgullosos i el portem ben a dins, just al costat del nom d´Atlètic Català.

A partir dels Wilfred´s neix el que actualment és el Club Atlètic Català, i que no és altre cosa que el punt culminant a la feina feta al terreny de joc durant aquests torneigs estiuencs passats i la feina feta als despatxos per alguns membres de l´actual junta i d´altres que per desgracia ja no hi són però que gràcies a ells a dia d´avui som el que som, que no és altre cosa que la referència del futbol sala al nostre poble. Com ja hem dit abans l´origen del Club Atlètic Català reconegut a la Generalitat per els seus estatuts, data del 15 d´abril de 1998.

T'agradaria pertànyer al nostre club?